za 24 apr

16:00 - 17:00, Modestraat
 

Radio Noord: GESTOORD IN NOORD

 

Vanaf oktober 2020 slingeren radiomakers Selby Gildemacher en Gijs Velsink Radio Noord Amsterdam de ether weer in. Meestal is dat vanuit de Modestraat en soms vanaf de locatie van onze redactiepartners, maar altijd is het live! Met radiomakers van allerlei pluimage stellen zij zes nieuwe radio variété shows samen, vóór Noord en dóór Noord. Elk met een eigen thema dat niet zelden voor verrassende interpretaties vatbaar is.

In de uitzendingen hoor je bijdragen van nieuwe Nederlanders van Stichting Warm Welkom. Zij vertellen over hun land van herkomst, hun verblijf in Nederland en treden vaak op met hun eigen muziek. Vaste redacteurs zijn Fred en Arjan, bewoners van Philarood van Philadelphia in Amsterdam-Noord. Fred en Arjan houden van radio maken en van Amsterdam-Noord. Voor hun rapportages trekken ze zo vaak mogelijk het stadsdeel in. Verder leveren leden van de Sweet 70 community, die opereert vanuit de Modestraat, wekelijks een bijdrage, vaak in de vorm van een column, een gedicht of een verhaal van eigen hand. De ‘Sweeties’ wonen vaak al jaren, zo niet hun hele leven, in Amsterdam-Noord en zien dat hun stadsdeel voortdurend verandert en in beweging is. Ook jongeren vertellen bij Radio Noord Amsterdam waar ze zich in Noord mee bezig houden en wat de buurt voor hen speciaal maakt, én ze laten hun eigen muziek horen.

Luister mee via de Radio Noord Amsterdam website of de facebook pagina! Luisteraars kunnen ook meekijken als digitaal publiek via Zoom. De uitzendingen komen naderhand als podcast op de RNA website te staan. Het was overigens de bedoeling om live vanuit de Modestraat uit te zenden mét publiek, maar vanwege COVID-19 kan dat helaas niet.

OVER RADIO NOORD AMSTERDAM
Op geheel eigen wijze maken kunstenaars Gijs Velsink alias DJ Gijs Velsink en Selby Gildemacher alias DJ Fer AF Drijver met Radio Noord Amsterdam buurtradio in en om Amsterdam-Noord. Ze zijn vaste spelers van de Modestraat, maken ludieke programma’s die bij de actualiteit aansluiten en ze betrekken daar bewoners in en om Amsterdam-Noord actief bij.

SELBY GILDEMACHER is kunstenaar en werkt onder de naam PIEK! Met humoristische en ironische blik onderzoekt hij de hedendaagse maatschappij door middel van video, websites, performances, installaties, keramiek, iPhone apps en popmuziek.

Kunstenaar GIJS VELSINK is de laatste strohalm waaraan de mens zich in dit kille en betekenisloze universum nog aan vast kan klampen. Met valse bescheidenheid wuift hij zelf deze grootse woorden weg. “Ik probeer gewoon een beetje plezier te maken, zodat ik aan het eind van de dag niet het gevoel heb dat ik voor niets uit mijn bed gekomen ben.”

 

Audio
Gratis, Livestream, Online, Podcast
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief