za 25 jun

20:00 - 22:00, Studio 150 Bethlehemkerk
 

Robert Smith & Floris Kappeyne – Amarte Studio Concerts

 

Robert Smith & Floris Kappeyne

Start time: 20.00u
Doors open: 19.15u

Click here for tickets

Robert Smith:
Robert Smith is een viola-da-gamba-speler en barokcellist uit Yorkshire, Engeland. In 2017 bracht Robert een van de allereerste opnames uit van Telemanns nieuw ontdekte Fantasia’s voor viola da gamba solo, die The Observer recenseerde als ‘spel van uitzonderlijke kwaliteit’. Zijn cd’s bevatten vaak niet eerder opgenomen repertoire, zoals lyra-viol-muziek of virtuoze Jenkins-duetten met zijn voormalige leraar Paolo Pandolfo. Robert verkent graag diverse muziekgenres en werkt samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Dit leidde recent nog tot een interessante productie waarin acrobaten in een circustent spotten met de dood, terwijl Robert op de viola da gamba nummers van Metallica speelde. Robert is hoogleraar viola da gamba en historische cello’s aan de Hochschule für Musik in Keulen, Duitsland.

A very short history of the viol
De viola da gamba, of viol, is op de een of andere manier al heel lang bij ons. Een oud instrument dus, dat nog steeds actueel is. In het verleden legde het instrument verbanden: konongschap met volkslied; hemel met de mensheid. En nog steeds, met allerlei nieuwe composities, houdt de viola da gamba nooit op om muzikale tradities met nieuwe oren te verbinden. De flexibiliteit van het instrument en zijn menselijke tonen spreken net zo sterk tot ons binnenste als in het verleden. Lang leve de viol!

 

Floris Kappeyne:
Floris Kappeyne is a pianist and composer based in Amsterdam, the Netherlands. He performs with a variety of projects as a leader and sideman, including the Floris Kappeyne Trio and Echo.
His latest release on Zennez Records “Half of What I Say is Meaningless” is his debut as a solo pianist.

 

Muziek
Concert, Livestream, Stadspas, Stadspas blauwe ruit, Stadspas groene stip
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief