zo 28 jul

Dit evenement vindt plaats tussen 06/07/2024 - 29/09/2024

11:00 - 18:00, Nieuw Dakota
 

(+ Supplementary Fee)

 

Kunstenaar
Thordur Hans Baldursson

Maar ook
Stine Jensen

Tentoonstelling
Wanneer we voor elk kunstwerk apart moeten betalen, wordt kunst dan handelswaar, vol onbezielde perverse prikkels?
– Stine Jensen

De tentoonstelling (+ Supplementary Fee) biedt een kritische blik op de uitdagingen waarmee kunstenaars en culturele instellingen geconfronteerd worden in een tijd waarin kunstsubsidies steeds meer onder druk staan. Met het onthalen van een kabinet dat weinig waarde aan kunst en cultuur hecht, lijkt de commercialisering van de kunsten onvermijdelijk om te kunnen overleven.

Geïnspireerd door de dynamiek van wereldsteden zoals New York, en in toenemende mate Amsterdam, onderzoekt deze tentoonstelling hoe geld een centrale rol speelt in het dagelijks leven en consumenten voor ieder extraatje moeten bijbetalen. Wil je een glaasje kraanwater in een restaurant? Betaal een toeslag. Acht centimeter meer beenruimte in het vliegtuig? Betaal een toeslag. Je online bestelling een dag eerder ontvangen? Betaal een toeslag. Een Uber die je vier minuten eerder ophaalt? Betaal een toeslag.

Bij (+ Supplementary Fee) worden bezoekers gevraagd om een toeslag te betalen om de individuele kunstwerken in de tentoonstelling te activeren en te bekijken. Door een financiële bijdrage te leveren, krijgen zij de ultieme ervaring en dragen zij direct bij aan het voortbestaan van de kunstpraktijk van Thordur Hans Baldursson en het programma van Nieuw Dakota.

 

Beeldende kunst
 

Delen:

Nieuwsbrief