zo 04 sep

11:00 - 12:00, Zonnehuis
 

De Kleine Prins (6+)

 

Bezoek elke maand de leukste familievoorstellingen tijdens ‘t Zonnehuis op z’n kop! Deze keer: Kijken met je hart. Een eigentijdse bewerking van het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry.

Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: ‘Toe, teken een schaap voor me?’

Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang en een Vos en natuurlijk: Zijn geliefde Roos, die hij achterliet, maar die hij nu terug moet vinden. We leren over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart.

Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreëerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Deze frisse kijk op de klassieke poppenkast is wederom van eigen hand, net als de poppen en de muziek, die dit keer live wordt uitgevoerd.

Een eigentijdse bewerking van het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry.

Thema’s: vriendschap, trouw, verbeeldingskracht, boeken, identiteit – wat wil je worden?

Concept, tekst en spel: Casper Oorthuys, Luca Stappers, Arjen Dijkstra

Live muziek: Arjen Dijkstra

’t ZONNEHUIS OP ZIJN KOP is een samenwerking tussen de Janivo Stichting en Stichting Stadsherstel Cultureel om jeugdtheatermakers een podium te geven en ‘t Zonnehuis toegankelijker te maken voor de buurt. Kom elke eerste zondag van de maand naar ’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord voor de leukste familievoorstellingen! Fantasierijk, vrolijk en muzikaal theater voor peuters, kleuters, schoolkinderen en natuurlijk hun (groot)ouders en begeleiders. We verwelkomen elke maand een ander gezelschap!

Kaartjes:

Regulier € 7,50
Huisvuilpas / Vrienden Stadsherstel € 5,-
Stadspas (groene stip) € 2,50

(excl. servicekosten Eventbrite)

Verkrijgbaar via https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/t-zonnehuis-op-zn-kop-de-kleine-prins-6-van-houtjetouwtje/

 

 

Theater
Geschikt voor kinderen, Huisvuilpas, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief