zo 08 jan

11:00 - 12:00, Zonnehuis
 

‘t Zonnehuis op z’n kop: Ridder Ridder (4+) door Vreeken en Van der Pijl

 

Bezoek elke maand de leukste familievoorstellingen tijdens ‘t Zonnehuis op z’n kop! Deze keer het sprookje waarin genderrollen op de schop gaan!

Filip en Fiona willen het beste sprookje ooit bouwen. Gelukkig hebben ze een boek waarin precies staat omschreven hoe je dat doet: de Ontzettend Helder Geformuleerde Handleiding voor het Algemeen Stappenplan der Sprookjes – de O.H.G.H.A.S.S. Daarin staat dat ze een heldhaftige ridder, een enge draak en een hulpeloze prinses nodig hebben. Dat klinkt vrij eenvoudig, toch?

Maar, in de loop van het verhaal raken ze in de knoop met de O.H.G.H.A.S.S.. Filip en Fiona willen allemaal dingen die volgens de O.H.G.H.A.S.S. niet tot het beste sprookje ooit leiden. Of misschien toch wel? Kan de Ridder ook de jurk aan? Kan een meisje een draak spelen?

Met humor en behendigheid zetten twee acteurs deze voorstelling als een bouwpakket in elkaar. Al gauw wordt duidelijk dat de standaard genderrollen losgelaten moeten worden om het sprookje tot leven te brengen. En wie weet ontdekken Fiona en Filip kanten van zichzelf die ze nog niet kenden.

Concept en spel: Jasper van der Pijl, Janiek Vreeken
Eindregie: Paul Knieriem
Tekst: Jasper van der Pijl, Nina van Tongeren, Janiek Vreeken
Dramaturgie: Nina van Tongeren
Vormgeving: Juliette Mout
Fotografie: Fabian Calis

Tickets en meer informatie: https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/t-zonnehuis-op-zn-kop-ridder-ridder-4-door-vreeken-en-van-der-pijl/

 

’t ZONNEHUIS OP ZIJN KOP is een samenwerking tussen de Janivo Stichting en Stichting Stadsherstel Cultureel om jeugdtheatermakers een podium te geven en ‘t Zonnehuis toegankelijker te maken voor de buurt. Kom elke eerste zondag van de maand naar ’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord voor de leukste familievoorstellingen! Fantasierijk, vrolijk en muzikaal theater voor peuters, kleuters, schoolkinderen en natuurlijk hun (groot)ouders en begeleiders. We verwelkomen elke maand een ander gezelschap!

 

Theater
Geschikt voor kinderen, Huisvuilpas, Stadspas groene stip
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief