di 25 mei

Dit evenement vindt plaats tussen 17/05/2021 - 14/06/2021

19:00 - 21:30, Werkplaats Molenwijk
 

Thuis in de Molenwijk

 

Doe mee met het fotografieproject Thuis in de Molenwijk. Dit project gaat van start in mei en is voor nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond (16+) in de Molenwijk wordt georganiseerd door Mieke Kox en Ilse van Liempt van de Universiteit Utrecht, Karine Versluis (Picture Bridge Foundation) en Framer Framed.

Door middel van vijf workshops krijg je een cursus aangeboden waarbij je leert een verhaal te vertellen aan de hand van foto’s. De workshops zijn voor ieder niveau. Aan het einde van elke workshop krijg je een korte huiswerkopdracht.

De foto’s worden gepubliceerd tijdens een tentoonstelling in Werkplaats Molenwijk, op de website refugeeyouthinpublicspace.sites.uu.nl en op de website en social media pagina van Framer Framed en Picture Bridge Foundation. Dit kan anoniem.

Je kunt foto’s maken met je mobiele telefoon. De workshops zijn gratis, maar als je meedoet rekenen we wel op je aanwezigheid en motivatie.

Interesse?
Mail naar Mieke Kox: m.h.kox@uu.nl

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035EJ Amsterdam

Refugee Youth in Public Space was een onderzoek naar de ervaringen van jonge vluchtelingen en asielzoekers in de openbare ruimte in Amsterdam. Binnen dit onderzoek werd de rol van maatschappelijke en culturele instellingen bekeken ten opzichte van de ervaringen van jonge (uitgeprocedeerde) asielzoekers en vluchtelingen. Hoe worden zij in Amsterdam ontvangen door zowel overheid, maatschappelijke organisaties en mede Amsterdammers? Ook werd onderzocht in hoeverre zij zich de publieke ruimte toe-eigenen en de daarmee de stad ervaren. BOOST (Oost) en Framer Framed (Oost en Noord) dienen daarom als startpunt van het onderzoek. Zij zetten zich in voor een culturele infrastructuur voor jonge vluchtelingen en (uitgeprocedeerde) asielzoekers.

De Universiteit Utrecht nam deel aan activiteiten van Framer Framed om zelf te observeren welke rol zij spelen in het dagelijks leven van jonge migranten. De onderzoekers namen actief deel aan de programma’s in de Molenwijk, zoals de Voedselbank en Molenwijk door elkaar (met BMP). Gezamenlijk werd in samenwerking met fotograaf Karine Versluis een workshopreeks gerealiseerd die resulteerde in een presentatie in Werkplaats Molenwijk. Samen met We Sell Reality en Elke Uitentuis wordt in Amsterdam Oost een project ontwikkeld.

 

Fotografie
Gratis, Workshop
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief