za 28 aug

16:00 - 17:15, Concertgemaal
 

Tuinconcert: Fantasticus & Alex Potter

 

Een fantastisch begin van het nieuwe seizoen! Het alom geprezen ensemble Fantasticus speelt virtuoze barokmuziek op historische instrumenten. Alex Potter is een van ’s werelds beste countertenors van dit moment. Vanmiddag openen zij samen in onze tuin het sprankelende nieuwe seizoen in het Concertgemaal.

Met veel passie en een grote expertise in de barokmuziek vertellen de leden een verhaal dat door de eeuwen heen altijd urgent en relevant is gebleven. De naam van het ensemble verwijst naar hun grootste bron van inspiratie; de mysterieuze en virtuoze muziek uit het midden van de 17e eeuw, bekend als stylus fantasticus. Composities van Buxtehude (1637-1707) en Biber (1644 -1704 zijn prominent aanwezig in hun repertoire, evenals muziek voor viool en viola da gamba. Vandaag staat de 17e eeuwse kamermuziek aan het Duitse hof centraal.
Met muziek van Buxtehude, Biber, Bernhard, Schütz en Stradella.

Ensemble Fantasticus:
Alex Potter – countertenor
Rie Kimura – barokviool
Robert Smith – viola da gamba
Pieter-Jan Belder – klavecimbel

De Engelse countertenor Alex Potter begon zijn muzikale carrière als koorknaap aan de kathedraal van Southwark. Hij studeerde in Oxford en vervolgde zijn zangstudie aan de Schola Cantorum van Bazel. Potter geldt als van ’s werelds beste countertenors van dit moment.

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief