do 22 feb

Dit evenement vindt plaats tussen 17/02/2024 - 25/02/2024

10:00 - 19:00, Eye Filmmuseum
 

Voorjaarsvakantie in Eye: workshops, tentoonstelling en films

 

In de voorjaarsvakantie beleef je elke dag kijk- en maakplezier voor het hele gezin! Volg de stop-motion workshop, kijk de mooiste familiefilms, beleef Disney’s Alice met live muziek en geluidseffecten, ontdek de tentoonstelling Wat is film (gratis t/m 17 jaar), en meer. 

Bekijk het programma op: www.eyefilm.nl/voorjaarsvakantie 

Workshop stop-motion 
Maak onder begeleiding van een professioneel animator in deze workshop je eigen toffe stop-motion filmpje. Hoe wek je een driehoek, een banaan of een zon tot leven? Geef ze oogjes, laat ze open en dicht doen, zet er beentjes op en swingen maar. Vanaf 7 jaar. Bestel nu je ticket, beperkte plaatsen.

Disney’s Alice met live muziek en geluidseffecten 
In de voorjaarsvakantie kijk je vier van de állereerste Disney-films met live muziek en ontdek je hoe geluidseffecten gemaakt worden. Een onvergetelijke filmervaring die wegens eerder succes opnieuw in Eye te beleven is. Voor alle leeftijden.

Bezoek met je stadspas groene stip een film of activiteit in Eye voor slechts €1,50. 

Kijken, maken en spelen bij Cinemini (2-6 jaar) en Filmmagie (6+)
Ervaar de magie van film in de meest sfeervolle filmzaal van Eye. Kinderen kijken korte films en gaan daarna creatief aan de slag in de zaal. Bij Cinemini (2-6 jaar) spelen ze in een betoverend lichtlandschap. Bij Filmmagie (6+) volgen ze na de films een korte workshop zoals een flipboekje maken of knutselen met echte filmstroken. De aansluitende activiteit vind je in de agenda.

Hartverwarmende familiefilms 
Laat je met het hele gezin meevoeren door de beste familiefilms van nu. Zoals de vrolijke en ontroerende animatiefilm Robot Dreams, winnaar Grand Prix op het Annecy filmfestival. In de adembenemende documentaire Kina & Yuk volgen we een poolvossenpaar dat wordt gescheiden door een losgeraakt stuk ijs.

Gratis stop-motion of thaumatroop maken (inloopactiviteit) 
Maak de blits met je animatiefilmpje (7+) of knutsel je eigen thaumatroop (4+), een vroege voorloper van film. Op 17, 19 en 20 feb tussen 14 en 16 uur staat een professioneel animator bij de animatietafels klaar om je op weg te helpen. Bij het animeren gebruik je een eigen telefoon of tablet. Schuif je ook aan?

Interactieve tentoonstelling over film 
Meer leren over de geschiedenis van film, zelf een gek filmpje maken voor een green screen of even chillen in een filmpod? Het kan allemaal in de interactieve tentoonstelling Wat is film. Gratis te bezoeken t/m 17 jaar!

Flinke korting met Stadspas groene stip

Bezoek met je stadspas groene stip een film of activiteit voor slechts €1,50, en de tentoonstelling gratis.

Boek nu je ticket op www.eyefilm.nl/voorjaarsvakantie

 

Cultuur, Educatie, Film, Mediakunst, Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief