za 11 nov - vr 24 nov

17:00 - 20:00, Werkplaats Molenwijk
 

Walvistraan

 

Met trots presenteren wij Walvistraan, een presentatie van de artist-in-residence van Werkplaats Molenwijk, Golrokh Nafisi. Tijdens haar verblijf in de buurt heeft Golrokh menselijke- en niet menselijke geschiedenissen en verhalen bestudeerd die de basis vormen voor haar verhaal Walvistraan. Op 11 november nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan een gezamenlijke wandeling en een diner, waarbij verhalen verteld worden vanuit het perspectief van verschillende personages, en waar nieuwe ideeën worden uitgewisseld over Walvistraan die komend voorjaar bij elkaar zullen komen in een publicatie.

‘’Ik ben geboren in twee eeuwenoude families.

Één familie is de familie van de mol, die onder zachte en losse grond een verspreid en geïsoleerd leven leiden in de gangstelsels van de Molenwijk.

De andere familie is de familie van de walvis, die jaren geleden zijn uitgestorven in een fabriek in de buurt van deze wijk.

Ik ben het kind van afzondering en uitsterving.

Dit is het verhaal van mijn leven in de Molenwijk:
een historisch leven gevuld met vreugde en angst, eenzaamheid en samenzijn.’’

Verhalen vertellen vormt de kern van de artistieke praktijk van kunstenaar Golrokh Nafisi. Haar vertellingen in woord en beeld nemen ons mee naar een fictieve wereld vol persoonlijke herinneringen, alledaagse realiteiten en historische gebeurtenissen die vaak vergeten of over het hoofd gezien zijn. Deze persoonlijke en collectieve verhalen openen ruimtes waar gevoelens een stem krijgen en bieden oneindige mogelijkheden om onze wereld opnieuw in te beelden.

Opening tentoonstelling
11 november 2023, 17:00-20:00
Het evenement is in het Engels en gratis. Iedereen is welkom.

Op 11 november nodigen we je uit om mee te gaan met Golrokh’s nieuwste verhalenreis Walvistraan. Tijdens deze reis zal de kunstenaar een nieuw kijk bieden op onze perceptie van tijd en ruimte in en rond Werkplaats Molenwijk, waar zowel mensen als andere levende of uitgestorven soorten wonen, zoals de mol en de walvis.

Programma
17:00-18:00 gezamenlijke wandeling rondom Werkplaats Molenwijk
18:00-20:00 gedeeld diner, reflecties en overpeinzingen

Walvistraan zal gedurende de presentatie en tentoonstelling blijven evolueren door nieuwe ontmoetingen en uitwisselingen. Deze reis zal uiteindelijk resulteren in een publicatie die komend voorjaar verschijnt. Hierin zullen verschillinden entiteiten, soorten en wezens uit de Molenwijk, zowel uit het heden, als uit het verleden en de toekomst samenkomen om het leven te vieren in al zijn facetten; inclusief vreugde en angst, eenzaamheid en samenzijn.

Openingstijden
11 – 24 november 2023
Woensdag, donderdag en vrijdag
12:00-17:00 en tijdens evenementen en activiteiten

Adres
Werkplaats Molenwijk
Molenaarsweg 3
1035 EJ, Amsterdam

 

Beeldende kunst, Cultuur, Literatuur
Buiten, Expositie, Geschiedenis, Gratis, Language no problem, Opening, Performance, Tentoonstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief