do 30 nov

Dit evenement vindt plaats tussen 30/09/2023 - 17/12/2023

11:00 - 18:00, Nieuw Dakota
 

Yes, I do

 

Hoe kun je gelukkig zijn in de liefde? Imitatie is de gemakkelijkste weg. Doe iemand na die de liefde lijkt te hebben die jij zoekt.

 

Maar daar ligt meteen al wel een probleem.  In deze tijd van ironie, bindingsangst en keuzestress, een tijd waarin meer huwelijken voortijdig stranden dan standhouden, en app-ontwikkelaars hun geld verdienen door ons constant te stimuleren om vooral de vluchtige, lichamelijke kant van liefde te consumeren. Niet dat met dit laatste per se iets mis is – maar, zo kan een hele batterij filosofen, sociologen en romanschrijvers je in koor toebrullen, een vervanging voor romantische liefde is het niet.

De groepstentoonstelling Yes, I Do bij Nieuw Dakota viert de romantische liefde. Je krijgt kunstwerken van vijf ‘geslaagde’ liefdeskoppels voorgeschoteld die als voorbeeld kunnen dienen voor je eigen liefdesleven. Ze hebben individueel hun inspiratie gezocht in datgene wat hen het meest vertrouwd is: de relatie met hun wederhelft.

 

Kunstenaars: Sylvie Zijlmans, Hewald Jongenelis, Marta Volkova, Slava Shevelenko, Marieke van Rooy, Domenico Mangano, Tengbeh Kamara, Sophie Engels, Stan Wannet en Leila Anderson. Maar ook: Menno de Bree

 

Beeldende kunst, Cultuur
 

Delen:

Nieuwsbrief