zo 11 jul

14:00 - 17:00, Concertgemaal
 

Zomerweekend in het Concertgemaal: Rogério Bicudo

 

Zomerweekend in het Concertgemaal: Rogério Bicudo solo

NB: om voldoende afstand te kunnen houden wordt het concert twee keer uitgevoerd met een beperkt aantal bezoekersplaatsen. De aanvangstijden voor deze concerten zijn 14:00 en 16:00 uur.

Een prachtige afsluiter van een nieuw begin!

Gitarist Rogerio Bicudo (Br) is een zeer getalenteerd instrumentalist, componist en zanger met een herkenbaar eigen geluid en een voorliefde voor directe expressiviteit en prachtige melodieën. Hij combineert de precisie van de kamermuziek met de gepassioneerde kracht van de volksmuziek. Vanmiddag neemt hij solo en speciaal voor u een verfrissende duik in zijn bijzonder muzikaal universum.

Bicudo studeerde aan de Escola de Música Villa–Lobos in Rio de Janeiro om vervolgens klassiek gitaar te studeren bij Odair Assad. Later verhuisde hij naar Spanje om zijn klassieke gitaarstudie te vervolgen aan het Conservatorium van Madrid. Naast andere muziekstijlen is Bicudo een begenadigd vertolker van de ‘Choro’. Zijn eigenzinnige gitaarspel leent zich uitstekend voor dit muzikale genre waarbij klassieke elementen zich vermengen met prachtige melodielijnen en een polyritmiek die zo kenmerkend is voor de traditionele Braziliaanse muziek.

Koop hier je kaartje

 

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief