do 02 nov

19:30 - 22:00, Zonnehuis
 

Zonneprijs #2

 

Wegens succes geprolongeerd, de naar ‘t Zonnehuis genoemde Zonneprijs is terug! Ontdek iedere eerste donderdag van maand een nieuwe generatie Amsterdamse muzikanten bij ons in ‘t monumentale Zonnehuis. Deelnemers november: MILKBOY • Cardigan Inn • De Lieverds • Lena Hessels • Talks Make Do.

Indiestad presenteert: Zonneprijs, de talentencompetitie met de nieuwste en meest gewilde artiesten van dit moment. Tijdens acht voorrondes in ’t Zonnehuis strijden zij voor een plek in de finale in Paradiso. De voorrondes vinden iedere eerste donderdag van de maand plaats tot en met mei 2024. In juni 2024 vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso. De winnaar van Zonneprijs wint 10.000 euro.

Ontdek nieuw muzikaal talent
Niet alleen voor muzikanten is het interessant: als concertbezoeker kun je deze avond genieten van de meest veelbelovende muzikale acts van dit moment: met zorg geselecteerd door Indiestad. Ontdek ze als eerste tijdens Zonneprijs. Je gaat waarschijnlijk nog veel vaker van ze horen.

MILKBOY
Postpunktrio MILKBOY is een samenwerking tussen Robin Stark, Rafael Kooistra en Sam Broekman. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘sad and angry’ met een vleugje agressieve hype. Verwacht snelle drums en zweterige moshpits. Ideaal voor wie even wat stoom wil afblazen en aan de realiteit wil ontsnappen.

Cardigan Inn
Cardigan Inn is een jonge postpunkband die de grenzen tussen genres verlegt door middel van originele composities die resoneren met een breed publiek. Geïnspireerd door diverse artiesten als The Cure, Parquet Courts en Thee Oh Sees, creëert Cardigan Inn pakkende, melodieuze en goed geschreven nummers, die gegarandeerd je voeten van de vloer doen komen.

De Lieverds
Nederlandstalige muziek stroomt momenteel over van de boze liedjes en dat is ook goed te verklaren: er heerst veel ontevredenheid onder de jeugd. “Maar we mogen de liefde niet vergeten!”, aldus De Lieverds. De Lieverds zijn jong, verliefd en niet te breken. Ze maken het hun missie om het liefdesvuur weer te ontsteken op de Nederlandse podia, met sterke nummers die het verdienen om een groot publiek te bereiken.

Talks Make Do
Talks Make Do geeft een zekere blijk van ongemak met de moderne wereld. Overigens klinkt de muziek allerminst weemoedig, maar eerder optimistisch. Deze combinatie doet denken aan 80’s New wave en bands zoals The Smiths en The Style Council. 
In juni bracht de band hun debuutsingle ‘Ripples’ uit, geïnspireerd door de samenwerking tussen Brian Eno en David Byrne, die New Wave een nieuwe dimensie gaf door er percussie-invloeden uit de afrobeat aan toe te voegen. Deze inspiratie vormde tevens de basis voor het opnameproces van de gehele EP, die in het najaar van 2023 zal verschijnen.

Lena Hessels
Lena Hessels maakt verleidelijke en abstracte electro-pop songs met een hypnotiserende donkere toon en afwisselende speelsheid. Dit is het geluid van een muzikant die geniet van de mogelijkheden van de studio en overtuigd is van haar stem. Zelfbewust en vastbesloten markeert Lena Hessels de opkomst van een nieuwe, onweerstaanbare popartiest.

Meer info:https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/zonneprijs-2-2/
Kaartverkoop: https://www.paradiso.nl/programma/zonneprijs-2/1081356

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief