do 02 feb

19:30 - 23:00, Zonnehuis
 

Zonneprijs

 

Ontdek iedere eerste donderdag van maand een nieuwe generatie Amsterdamse muzikanten in ‘t monumentale Zonnehuis.

De Zonneprijs is een talentencompetitie in ‘t Zonnehuis in Amsterdam Noord. In acht voorrondes strijden opkomende, muzikale talenten voor een plek in de finale. Iedere eerste donderdag van de maand vanaf oktober 2022 tot en met mei 2023 vinden de voorrondes plaats. In juni 2023 vindt de finale plaats in de grote zaal van Paradiso. De winnaar van de Zonneprijs wint € 10.000,-.

Naast het fysieke podium van Stadsherstel krijgen artiesten die deelnemen aan Zonneprijs ook de kans op veel media-aandacht tijdens hun deelname. Indiestad van Paradiso en kledingmerk Scotch & Soda maken content met de deelnemers voor hun eigen kanalen, maar ook de radiostations van KINK FM en Oedipus Brewing zijn aangehaakt.

Deze keer met Neko • Leah Rye • Muylike • Penny Roox • Cavolo Nero

Muziekacts kunnen zich opgeven via https://indiestad.nl/zonneprijs.

Kaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar via https://www.paradiso.nl/nl/

Neko
Pure liedjes is hetgeen waar Neko goed in is. Gracieuze arrangementen gaan van minimalistisch naar bombastisch, terwijl Neko het contrast bespeelt tussen chaos en stilte. Neko is niet bang om zich open te stellen in zijn teksten. Kwetsbaarheden horen bij het leven en daarom wordt ook die kant van het menselijke zijn belicht in de muziek. Het staat in balans met de goede dingen, en die balans is essentieel.

Penny Roox
Penny Roox schrijft om het leven beter te begrijpen – liefde en oneerlijkheid, vergeten herinneringen en andermans verhalen. Melancholische pop voor dromers, met een mate van ongekende kwetsbaarheid. Het klinkt als liefdesverdriet op een zomernacht, waarbij haar grootse stem je troost.

Muylike
Muylike is het project van songwriter & producer Stijn Post. Vanuit zijn studio in Utrecht produceert hij opbeurende indie-pop met gelaagde, koorachtige stemmen en catchy gitaarmelodieën. Voor de release van zijn debuutalbum ‘The Wait Is Over’ tourt hij met een vijfkoppige band door heel Nederland. De band is geselecteerd door 3voor12 talent voor de Popronde, en speelde eerder in het voorprogramma van Chef’Special, en de Britse indie-pop band Cassia.

Leah Rye
Leah Rye nodigt je uit om met haar te dromen in een mysterieuze en melancholische wereld. Ze produceert al een paar jaar haar eigen muziek en bracht in 2021 haar debuut-EP uit. Dit jaar staat de release van haar volledige debuutalbum op het programma, dat ze samen met haar band en Daniel van Loenen (Nana Adjoa, Jett Rebel) heeft geproduceerd en opgenomen.

Cavolo Nero
Cavolo Nero is geboren uit liefde voor afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Met inspiratiebronnen als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night speelt dit zestal uit Utrecht psychedelische groove gecombineerd met indie- en disco-elementen. Verwacht vooral veel energie en een onbedwingbare drang om mee te dansen op hun exotische groove.

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief