ma 20 sep 2021

MACA – Moving Arts Centre Amsterdam

 

Zoals je misschien al weet zijn we de afgelopen jaren druk bezig geweest met het ontwikkelen van MACA – Moving Arts Centre Amsterdam, een nieuwe film en video broedplaats op de NDSM werf. En n is het eindelijk zover! De verbouwing is momenteel in volle gang en we liggen op schema om in oktober onze eerste programmering te hebben en om in november onze deuren te openen voor verhuur en werkplekken. Via deze weg willen we je op de hoogte brengen van wat MACA straks zal zijn, en jou als maker/producent/talentontwikkelaar de kans geven om hier onderdeel van te worden.

Dit is MACA:
Zoals veel filmmakers en AV-kunstenaars hebben aangegeven is er veel behoefte aan een plek waar makers en AV-creatieven kunnen werken, exposeren, uitproberen, samenkomsten kunnen organiseren en collega’s kunnen ontmoeten. Dit is precies wat MACA zal zijn; een werk en ontmoetingscentrum voor en door film en av- kunstenaars. We krijgen nu al veel aanvragen voor werkplekken. We gaan een diverse en betrokken groep makers huisvesten die van deze plek een bruisende en geëngageerde film-broedplaats zullen maken. Daarom willen we ons netwerk, waaronder jou, nu op de hoogte te brengen van de aanstaande opening van MACA en de mogelijkheid om straks bij ons een werkplek te huren. Uit alle aanvragen maken we binnenkort een selectie van huurders. Dus ben of ken je een maker of collectief die hier oren naar heeft, laat het ons weten!

Werkplek voor een actieve community van film en AV makers:
MACA heeft vanaf november 20 vaste werkplekken en 25 flexwerkplekken beschikbaar. Daarnaast hebben we een aantal studio’s en faciliteiten, als een centrale ontmoetingsruimte, vergaderruimtes, en studio’s beschikbaar. En een grote projectruimte met een DCP setup, een tribune en bar. De faciliteiten en events in MACA zullen specifiek gericht zijn op film en AV-kunst, hiermee willen we film-kunstenaars en makers zoveel mogelijk ondersteunen in hun werk. Naast het bieden van faciliteiten op onze locatie op de NDSM-werf zijn we juist ook een netwerk en van en voor makers. De programmering van deze ruimte gaan we samen met de makers-community invullen.

Eventspace en tijdelijke studioruimte in MACA:
MACA krijgt straks meerdere ruimtes die beschikbaar zijn voor tijdelijke verhuur. We hebben een grote (200m2) projectruimte met tribune en DCP setup, een Black Box Studio voor opnames (33m), castings of AV-tests, Een productie/vergaderruimte (45m2) en een grote repetitiestudio (85m2), beide met uitzicht op ‘t IJ. Zoek je een tijdelijke ruimte voor een workshop, een productiekantoor, festival-locatie of teamdag? Vanaf november zijn deze ruimtes bij ons beschikbaar in de nieuwe MACA loods.

Mocht je interesse hebben, laat het ons weten via mail: info@maca.amsterdam.We zorgen dan dat je op onze lijst van interesse in een werkplek komt te staan.

Je bent welkom om te komen kijken, hopelijk tot snel!

Groet, Team MACA

 
Audio, Film, Mediakunst

MACA – Moving Arts Centre Amsterdam

MACA is een nieuwe broedplaats, leerschool en podium voor film, video, nieuwe media en interdisciplinaire kunst.

lees meer
 
 

Nieuwsbrief