vr 19 mrt 2021

Theater heeft geen zin. Maar ik wel

 

Bron: https://overhetij.nl/

In de podcast ‘Theater heeft geen zin. Maar ik wel’ gaan Leonie Kuhlmann en Jascha Dikker op zoek naar de waarde van theater anno 2020. In gesprek met verschillende eigentijdse makers en mensen uit het veld, gaan zij op zoek naar nieuwe antwoorden op die eeuwenoude vraag.

In het installatieweekend presenteerden de makers een interactieve installatie die dient als vooronderzoek. Wat is volgens jou op dit moment de belangrijkste waarde van theater? Laat je stem horen en help de makers verder in hun onderzoeksproces. Want wat als de theatersector straks nóg meer moet gaan bezuinigen?

Over Leonie Kuhlmann & Jascha Dikker
Leonie Kuhlmann is theatermaker en bestuurskundige. Jascha Dikker is filosoof, jurist en theaterliefhebber. Samen beschikken ze over een brede kennis van bestuurskunde, politiek, filosofie, theater en het verdedigen en afwegen van belangen. Met de podcast proberen ze een brug te bouwen tussen de theatersector en de maatschappelijke sector om de waarde van theater anno 2020 opnieuw te formuleren. De installatie op OHIJ dient als vooronderzoek.

Leonie over de podcast: “Het idee dat de theatersector straks door corona nóg meer moet gaan bezuinigen, maakt me boos. Hoe leggen we aan beleidsmakers en politici uit wat de waarde van theater is voor de samenleving? Door mijn twee studies heb ik vrienden en kennissen in zowel de theatersector als in de maatschappelijke sector. Ik merk dat beide sectoren anders denken over de waarde van kunst in het algemeen en ook een ander jargon gebruiken. Met deze podcast hoop ik vanuit de theatersector argumenten te verzamelen en deze samen met Jascha te kunnen vertalen naar ‘gewone mensentaal’ of ‘beleidsmatige taal’, zodat we de waarde van theater voor de maatschappij opnieuw kunnen verwoorden.”

Jascha over de podcast: “Toen de wereld tijdens de eerste lockdown tot stilstand kwam, begon opeens elke sector voor zichzelf te betogen waarom zij wel open moesten blijven. Als filosoof en jurist ben ik gewend onderwerpen systematisch te bevragen, maar hoe pak je dat aan in een wereld die opeens anders is? Zijn de oude antwoorden nog wel de juiste? Zijn er nieuwe antwoorden te vinden? Met deze vragen ga ik de gesprekken in.”

Credits
Concept, regie en interviewer: Leonie Kuhlmann, mede-maker en interviewer: Jascha Dikker, producenten: Marly van den Berg, Florien Scholten van Aschat, sound & mixing engineer: Jaro Heijster, marketing & communicatie: Suzanne Wansink, met dank aan: Tolhuistuin

Luister de podcast hier

 
Audio, Theater
Gratis, Online, Podcast
gerelateerd

Nieuwsbrief