zo 17 okt

11:00 - 12:00, Podium Buiksloterkerk
 

De Liedjestovenaar met de Magie van Marokko (4+)

 

De Liedjestovenaar wil heel graag ontdekken welke verhalen er aan de kinderen in Marokko verteld worden en reist af naar het Djemaa El Fna plein in Marrakesh. Ze kijkt haar ogen uit, hoort de ritmische muziek, de Dakka Marakchia percussie, en gnawa muzikanten die vol bezieling hun instrumenten laten horen en ontmoet de oude wijze verhalenverteller Okacha Chichaoua, die ons mee voert in zijn liefdesverhaal.

Deze voorstelling zoomt in op de magische aantrekkingskracht van de Noord Afrikaanse cultuur, de muziek, de taal, de sfeer, de kleuren en de geuren. Een muzikaal, visueel weefsel van verschillende talen en culturen, waar de liedjes uitspringen.
Opzwepend, poëtisch en bezwerend, met muzikanten uit de bekende band KASBA en Salex C’Qadir.

Naomi Inez ontdekte als kind op piano spelenderwijs de magie van muziek. Ook de beeldende kunst boeide haar en na de middelbare school ging ze naar de Rietveld Academie. Maar het werd uiteindelijk toch de muziek. Ze schrijft liedjes voor kinderen in allerlei stijlen en ritmes en treedt op in het gehele land als ‘de liedjestovenaar’.

‘De magie van Marokko’ duurt ca. 50 minuten en wordt gespeeld door Naomi Inez (zang, gitaar en melodica), ensemble Kasba bestaande uit Sami El Ghousli (zang, cajon, cracab, bendir) en Dieter van der Westen (zang, guembri, gitaar, mandole), en door Salex C’Qadir (zang, toetsen,overige percussie).

Voor de kinderen is de voorstelling extra leuk, omdat ze met een paar trommeltjes kunnen meedoen met de muziek. Na afloop mogen ook andere instrumenten worden bekeken en bespeeld.

 

De voorstelling begint om 11.00 uur. De zaal is open vanaf 10.30 uur.

Regulier: € 10,00. Vriendenprijs: € 7,50. Kinderen: € 5,00. Entree inclusief koffie, thee en limonade. Kaarten zijn uitsluitend te koop via www.buiksloterkerk.nl

 

Foto: Maiwalda Media

 

Cultuur, Muziek, Theater
Geschiedenis, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief