di 04 mei - wo 05 mei

Hele dag
 

De Nacht – Theater Na De Dam

 

Van zaterdag 1 mei tot en met woensdag 5 mei worden een website en instagramaccount iedere dag en nacht aangevuld, met als doel stil te staan en ons te verbinden aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog vanuit het perspectief van de nacht. Het perspectief van het donker, van dat wat verborgen, anders en vreemd is.

Op 4 mei 2021 om 21:14, precies op het moment dat de zon ondergaat, is er via instagram een theatrale live ontmoeting tussen de spelers over de ontmoetingen die tijdens het proces hebben plaatsgevonden. Om stil te staan bij en betekenis te geven aan het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

De afgelopen maanden gingen zes jongeren in Amsterdam Noord in gesprek met ouderen uit de buurt over de geschiedenis van Noord ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor een korte film, soundscape, spoken word en een aantal (digitale) ontmoetingen en vragen.

We nodigen u uit online te dwalen door de website en instagram. Om te verdwalen, zelf op zoek te gaan naar een structuur of dat wat woekert en vreemd is juist te omarmen.

Over Theater Na De Dam
Ieder jaar nodigt de Tolhuistuin makers uit om in het kader van Theater na de Dam een voorstelling te maken over de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling wordt gemaakt met een groep jonge Amsterdammers en ouderen uit de buurt. Eerdere voorstellingen die in de Tolhuistuin werden gespeeld zijn Een oude boom verplaats je niet en Toen jij verdween kreeg ik jouw trein, en Eén tussen de naamloos velen.

Dit jaar maken Tomas Leijen en Adamna Okoro een voorstelling.

 

Theater
Geschiedenis, Gratis, Livestream
 

Delen:

Tolhuistuin

Een plek voor muziek, beelden, verhalen en voor heerlijk eten.

lees meer
 
 
gerelateerd

Nieuwsbrief