ma 22 apr - di 01 apr

Hele dag, NDSM-werf
 

Under Pressure | Catarina Garcia & Jim Du Pan

 

Amsterdam, maart 2024 – De winnaar van de NDSM Open Call 2023, het project Under Pressure van Catarina Garcia en Jim Du Pan, is vanaf 22 april te zien op NDSM. Met de jaarlijkse NDSM Open Call maken Stichting NDSM-werf en Kinetisch Noord kunstprojecten mogelijk van kunstenaars en creatieven gevestigd op de voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord. De kunstinstallatie Under Pressure is komend jaar te bezoeken op NDSM.

‍UNDER PRESSURE
De winnende inzending bestaat uit een kolossale stalen bol die boven de werf uit lijkt te stijgen. De sokkel van het werk wordt gevorm door Kraan 7, een vervallen kraan die in zijn hoogtijdagen stukken staal van de loods naar de hellingen droeg, waar schepen in elkaar werden gezet en gerestaureerd. De bol wordt van binnenuit verlicht en fungeert als een lichtbaken voor de omgeving, ook te zien vanaf het water. Het frame van de bal is ingepakt door planten die meebewegen met de seizoenen. Meer informatie over dit werk en de makers vind je op de cultuur pagina.

NDSM OPEN CALL
Met de jaarlijkse NDSM Open Call ondersteunen Stichting NDSM-werf en Stichting Kinetisch Noord projecten die ontstaan zijn vanuit de creativiteit van de NDSM-gemeenschap.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Under Pressure is vanaf 22 april 2024 24/7 doorlopend te bezoeken op de NDSM-werf. We adviseren bezoeker som op verschillende tijden van de dag een kijkje te nemen, het licht in het werk zal verschillende effecten geven op de installatie gedurende daglicht en in het donker ‘s nachts. Het groen in dit werk zal met de seizoenen meegroeien, waardoor de planten per jaargetij een andere uitstraling geven aan de installatie.

Under Pressure wordt op 22 april feestelijk geopend vanaf 16:00.

Voor meer informatie, kijk op www.ndsm.nl

 

Beeldende kunst
Buiten, Geschikt voor kinderen, Gratis, Tentoonstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief