vr 07 apr

Dit evenement vindt plaats tussen 01/04/2023 - 26/04/2023

12:00 - 18:00, Pexpo
 

De Vliegtuin

 

PEXPO kunst vd straat opent haar deuren voor DISTELTUIG! Een expositie over vrijplaats De Vliegtuin. Deze makersgemeenschap bevind zich aan de Distelweg, op de rand van oud en nieuw Noord en is een schat van vrije kunstenaars en ambachtslieden. Het achter de bomen verborgen terrein bied ruimte aan 25 ateliers, gevuld met nog veel meer maakbedrijven. Samen brengen zij ambacht terug in een snel groeiende woonwijk waar niet zo lang geleden ambacht en kleine bedrijvigheid bloeiden.

De kleurrijke vrijplaats opende in 2015 en is sindsdien een ontmoetingsplek van creativiteit. Op het eerste gezicht oogt het terrein rommelig maar wie beter kijkt ziet het resultaat van een grote hoeveelheid kennis en kunde. Er wordt hout bewerkt, gesmeed en gelast, materialen verzameld en hergebruikt. Met deze expositie in PEXPO viert de Vliegtuin-gemeenschap haar zevenjarig bestaan en geven ze een ode de onuitputtelijke hoeveelheid expertise, eindeloze mogelijkheden, vreugde, creativiteit en de vele verschillende mensen en meningen die invulling geven aan deze vrijplaats.

Tegelijkertijd stellen De Vliegtuin en PEXPO de vraag welke plek vrijplaatsen hebben in deze snel verdichtende stad. Is er nog ruimte experiment, rafelrand en tegencultuur in Amsterdam? Of zijn deze plekken gedoemd te verdwijnen?

1 april t/m 26 april 2023

Elke donderdag t/m zondag

 

Beeldende kunst, Cultuur
Expositie, Gratis
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief