zo 01 jan - di 31 dec

Hele dag, NDSM-werf
 

IN TUNE | HENK SCHUT

 

IN TUNE gaat over het vinden van een nieuwe balans tussen de mens en haar omgeving door een beroep te doen op ons horend en luisterend vermogen. Net als bij het stemmen van een muziekinstrument, waarmee een uiterst luisteren en observeren wordt gevraagd, moeten wij blijven luisteren en ons als mens tunen met onze omgeving.

De geluidsinstallatie IN TUNE bestaat uit een grote bronzen stemvork van 3 meter hoog en vier hoorns die vanaf de Y-helling geluid naar de vier windrichtingen brengen. Op steeds wisselende momenten stemt de stemvork de omgeving. In aanraking komend met het water en het beton van de Y-helling worden er steeds andere klanken geproduceerd. Het geluid en de trilling van de vork verspreiden zich golvend over het water, kaatsend tegen de betonnen muren en metalen constructies op de helling. De hele plek wordt hiermee een akoestisch muziekinstrument.

Kom naar de Y-helling van de NDSM-werf en beleef IN TUNE zelf! Elke dag te bezoeken. Wil je meer informatie over dit werk? Ga dan naar www.ndsm.nl.

 

Beeldende kunst
Expositie, Language no problem, Tentoonstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief