do 02 feb

Dit evenement vindt plaats tussen 30/01/2023 - 03/02/2023

17:00 - 22:00, Nxt Museum
 

‘Doku The Self’ – Lu Yang filmvertoning

 

Kom en laat al je illusies van jezelf verbrijzelen in Doku The Self, het nieuwste videowerk van kunstenaar Lu Yang.

De speciale vertoning van Doku The Self wordt gedurende vijf opeenvolgende avonden getoond op een grootschalig projectieoppervlak van 370m2. Geniet van een unieke filmvertoning van een van de meest veelbelovende digitale makers van deze tijd.

Screening tijden:
Man 30 Jan – Woe 1 Feb
17:00 – 22:00h
Don 2 & Vrij 3 Feb
17:00 – 23:00h

Doku The Self, dat in 2022 op de Biënnale van Venetië debuteerde, is een verhalend kunstwerk gebaseerd op autobiografische ervaringen. Na een extreem turbulente vliegtuigreis, heeft Yang virtuele scènes gemaakt met een vliegtuig dat door onweersbuien vliegt. De kunstenaar visualiseert Doku die verandert in verschillende alter ego’s op basis van de zes rijken van samsara, die in het boeddhisme en het hindoeïsme verwijst naar de continue cyclus van dood en wedergeboorte. Door gebruik te maken van motion capture om elk personage te animeren met herkenbare emoties en traditionele dansbewegingen, belichamen de superheld-achtige personages van Yang een scala aan existentiële menselijke gevoelens – van doodsbang, tot wraakzuchtig, tot kwetsbaar. Uiteindelijk worden deze allemaal losgelaten.

 

— Maak er een Lu Yang Night van | €24,75
In combinatie met een bezoek aan onze huidige tentoonstelling, ‘UFO – Unidentified Fluid Other’, kun je de evolutie van Yang’s werk zien door eerst zijn eerdere stuk ‘Great Adventures of Material World’ te bekijken. Maak kennis met een eerdere versie van Doku en de oorsprong van Yangs videogameverhalen, gebaseerd op de spirituele iconografie van zijn jeugd.

TICKET VOOR DE TENTOONSTELLING + SCREENING

— Get a ‘Doku The Self’ Screening ticket | €5,00
We invite you to experience this must-see contemporary classic with musical score by liiii, woody and feng and narration by Takano Shinya. Come refract your perceptions of ‘the self’ in a 3D rendered emotive journey narrating non-binary futures.

BOEK JE TICKET VOOR DE FILMVERTONING

 

‘DOKU THE SELF’ – LU YANG

Looptijd : 36 minutes
Chinees met Engelse en Chinese ondertiteling

 

 

Cultuur, Film, Mediakunst
 

Delen:

Nieuwsbrief