za 18 jun

Dit evenement vindt plaats tussen 02/06/2022 - 22/06/2022

Hele dag, Pexpo
 

PEKSPERIMENT

 

De expositie PEKSPERIMENT is te zien van 2 tot en met 22 juni bij Pexpo in Amsterdam Noord. Tijdens deze expositie zullen meer dan 50 experimentele kunstwerken te zien zijn van eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten).

In een serie van acht lessen onderzochten studenten onder begeleiding van gastdocenten een fascinatie die een relatie heeft met een maatschappelijk probleem dat verschillende disciplines of vakgebieden raakt. Het thema wordt door de studenten op een interdisciplinaire manier verkend en het experiment wordt daarbij niet geschuwd. Dit jaar hebben studenten gewerkt met de volgende kunstenaars, die allen werken op het snijvlak van kunst en technologie:

Cathrine Kramer & Zackery Denfeld van de kunstenaars-denktank Center for Genomic Gastronomy houden zich bezig met biotechologie en voedselsystemen. In de de workshop Tasteless gingen zij met studenten op zoek naar nieuwe rituelen, recepten en tools voor de verstoorde smaakperceptie die op kan treden na een coronabesmetting.

Roos Groothuizen leidde de workshop Hybrid Playlab rond de vraag: hoe speelt de mens in een wereld waarin digitaal en fysiek steeds moeilijker te scheiden zijn? De uitkomst is een spellenkast die bomvol staat met bekende en minder bekende spellen met een digitale twist. zoals Wie is het? De catfish editie. Je kunt de spellen ook echt komen spelen.

Jólan van der Wiel maakt o.a. design objecten met behulp van zwaartekracht en magnetisme. Hij daagde studenten uit om zelf een natuurverschijnselen te nemen als inspiratiebron en te verkennen hoe je met dergelijke fenomenen objecten kunt ontwerpen.
Tom Putman heeft studenten uitgenodigd in de Makerspace om met industriële digitale productiemachines te experimenteren met andere manieren om constructies te maken.

Praktische informatie
PEKSPIRIMENT is te zien van 2 tot en met 22 juni 2022, bij Pexpo, Van der Pekstraat nr. 49, Amsterdam.
Openingstijden: dagelijks van 12.00 – 18.00 uur (op maandag gesloten).
Toegang is gratis.

 

Beeldende kunst, Educatie
Educatie, Expositie
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief