di 19 okt

14:00 - 15:00, Rietwijker
 

Het uur van Rabia | een muzikale vertelvoorstelling over licht geven in het donker

 

Schrijver en verteller Rashid Novaire neemt je mee naar de bijzondere wereld van het stoere vuurvliegje Rabia. Samen met muzikante en actrice Mirjam van Dijk ontvouwt hij in een lichtgevend en muzikaal decor het poëtische verhaal over wie je kan ontmoeten als je gaat vliegen.

Rabia woont in de donkere kelder van een klein paleis. Daar maakt ze muziek of ligt ze lekker te chillen. Soms druppelen de tranen van de koningin van het paleis, door de vloer de kelder in. Voor de koningin voelt de wereld buiten het paleis onveilig. Op haar zoon, de prins, heeft de buitenwereld juist een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Waarom wil hij toch almaar naar buiten? Binnen kun je bijna alles van de wereld toch ook digitaal te volgen?

Terwijl Rabia droomt over wie de prins zoal ontmoet wordt ze plotsklaps zelf naar buiten geblazen. Ze merkt hoe anderen naar haar kijken door hoe vurig ze licht geeft. Ze ziet ook gevaren, en hoe donker iets kan zijn. Wie komt ze buiten tegen? Wil ze daarna nog terug naar het paleis?

“Nee,” zei de prins.”Ik moet eruit! Met de metro! Naar de eindhalte! Opeens sta ik dan met een cheetah op de roltrap. Ga ik naar het veldje dat de grote jongens hebben verbrand waar ik speel met Nazir die ervan droomt om voetballer te worden! Dan loop ik gewoon op straat en dan wordt mijn hart groot en stil omdat ik zomaar iets moois zie. Laatst zag ik een meisje, ze zong een lied. Het lied van de wind. Ik hoorde tornado’s in haar stem.” – Rashid Novaire

Tekst Rashid Novaire | Verteld door Mirjam van Dijk & Rashid Novaire | Muziek Mirjam van Dijk | Regie Anouke de Groot | Decor en licht Pablo Fontdevila

RESERVEREN EN TICKETS

Reserveer via info@theaterstraat.com! De toegangsprijzen lopen van €2,50 tot €7,50, volgens het principe ‘pay as you can’. Op de dag zelf kun je je kaarten met pin of contant bij de kassa betalen.

De voorstelling duurt 50 minuten en is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Op www.theaterstraat.com vind je de actuele speeldata van Het uur van Rabia.

En volg ons op Instagram/Theaterstraat om op de hoogte te blijven van al onze voorstellingen!

 

Muziek, Theater
Geschikt voor kinderen, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief