zo 28 aug

15:00 - 17:00
 

Duo Ada Rave & Luc Ex

 

Vanaf 5 juni start een nieuwe reeks HolyNote concerten!

Een wereld waar de verbeelding de boventoon voert. Waar je een wereld wordt ingetrokken die je op een andere manier laat luisteren en/ of kijken. Waar de kunst voor bedoeld is. – Luc Ex

Voor de editie van 2022 is Luc Ex uitgenodigd als gastprogrammeur en muzikant.

Het eerste concert vindt buiten plaats op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord, hierna volgen nog 4 concerten op diverse locaties in landelijk Amsterdam-Noord.

28 augustus OBJET SONORE: DUO ADA RAVE & LUC EX
TOEGANG: DIT CONCERT IS GRATIS TOEGANKELIJK

OBJET SONORE is een gigantische hoornvormige geluidsinstallatie van 7 meter lang en 3.60m hoog, bedacht door Luc Ex en ontworpen door beeldend kunstenaar Peter Zegveld.

Objet Sonore wil bewustzijn creëren van de eigen omgevingsgeluiden. Meestal worden die weg gefilterd maar nu worden ze met opzet in de muziek gebracht. Je hoort een gepassioneerde sax geflankeerd door bijv. omvallende bomen, heipalen of geruis van een ventilator.

Tijdens het concert met Ada Rave (saxofoon) gebruikt Luc Ex de hoorn als instrument.
Ada bespeelt op haar kenmerkende wijze de saxofoon terwijl Luc haar begeleidt of uitdaagt met allerlei natuurlijke geluiden. Zo kan het dat je de sax hoort duelleren met een omvallende boom of piepende roldeuren terwijl op een ander moment de sax een duet moet aangaan met stugge ritmische geluid van versleten ruitenwissers.

Ada Rave is een Argentijnse saxofoniste, improvisator en componiste die sinds 2013 in Nederland woont. Sindsdien is ze onderdeel van de bloeiende Amsterdamse jazz en improvisatiescene.

Luc Ex is bassist, componist en geluidskunstenaar. Voor de Holynote concertreeks 2022 werd hij uitgenodigd als muzikant en gastprogrammeur.

 

Beeldende kunst, Cultuur, Muziek
Buiten, Concert, Festival, Gratis, Language no problem, Performance
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief