wo 01 mrt

Dit evenement vindt plaats tussen 17/02/2023 - 20/03/2023

12:00 - 18:00, Pexpo
 

LIEFDE MAKEN IN PEXPO

 

LIEFDE MAKEN IN HET HART VAN OUD NOORD

Op dinsdagavond 14 februari – Valentijnsdag – opende de expositie LIEFDE MAKEN IN PEXPO, de nieuwste productie van deze jonge galerie. Pexpo, met als motto Kunst van de Straat, is gevestigd de Van der Pekstraat, het hart van oud Noord.Liefde Maken in Pexpo is een groepstentoonstelling van vier jonge kunstenaars. Elk van hen heeft een wand toegewezen gekregen en vult deze met zijn beeldende visie op liefde en intimiteit. Deelnemers zijn: Valerie Abeji, Kenneth Aidoo, Callum R Bathgate en Astrid Anne van Rooij. De relatie met de liefde is wat iedere kunstenaar bindt, tegelijkertijd zijn er grote verschillen, in geboorteplaats, in thuiscultuur, in leeftijd, in leefstijl.

Locatie van Pexpo is het voormalige Servicepunt van Ymere, midden in de Van der Pekstraat. De filosofie van dit creatieve podium is dat mensen samen kunnen leven als ze samen kunnen werken. Pexpo zelf werkt samen met tal van partners uit de buurt: enerzijds de Breitner Academie AHK en de Tolhuistuin uit buurbuurt Overhoeks, anderzijds met maatschappelijk orgsanisaties als Bijzonder Amsterdams/Cordaan, GGD Thrive, Elance Academie en Dock.

Met deze Valentijnsmaand viert PEXPO zijn 1-jarig bestaan. Oprichter Vincent Jobse: “De Van der Pek staat daar misschien niet om bekend, maar er is hier veel verborgen creativiteit. Dat geven we nu een podium. Het is een buurt met een mix tussen progressief en traditioneel, tussen Amsterdams en exotisch, tussen arm en rijk. Dat maakt de Van der Pek de verrassendste straat van Amsterdam-Noord.”

 

Beeldende kunst
Expositie
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief