za 17 dec

16:00 - 22:00, Krijtmolen d’Admiraal
 

Midwintermalen op de Krijtmolen

 

Midwintermalen op Krijtmolen d’Admiraal

Op zaterdag 17 december aanstaande is – bij wijze van uitzondering in dit jaargetijde – Krijtmolen d’Admiraal in Amsterdam Buiksloot open voor publiek.

De molenaar gaat dan ‘midwintermalen’- inmiddels een traditie in molenland. Zo rond de kortste dag van het jaar zijn veel molens open en presenteren zich. Een extra open molendag eigenlijk. Als Krijtmolen kunnen we daar natuurlijk niet bij achterblijven. Dit jaar doen we voor het eerst mee.

Van ’s middags 4 uur tot een uur of 10 ’s avonds staat de molen in het licht en is de molen in een gezellige wintersfeer aangekleed. Er zijn winterse lekkernijen verkrijgbaar. Er is feestelijke koorzangmuziek (om 20.00 en 21.00 u) en er wordt een wel heel speciale versie van Scrooge’s kerstverhaal voorgelezen (om 17.00 en 19.00 uur).

Plaatselijke kleine ondernemers presenteren hun producten en molengidsen vertellen alles wat u maar wilt weten over onze bijzondere molen in Amsterdam Buiksloot. En als er voldoende wind is zal de molen vanzelfsprekend draaien of zelfs schelpen malen.

De entree is gratis (al is een kleine bijdrage voor het onderhoud natuurlijk altijd welkom).

En mocht u het nog niet weten: Krijtmolen d’Admiraal staat aan de Noordhollandsch-kanaaldijk 21 in Amsterdam-Noord en is (behalve per voet en fiets) tegenwoordig ook goed bereikbaar vanaf Metrostation Noord.

 

Cultureel erfgoed
 

Delen:

Nieuwsbrief