za 01 apr

12:00 - 18:00, Pexpo
 

opening Expositie Vliegtuin

 

PEXPO Kunst van de Straat opent haar deuren voor DISTELTUIG!, een expositie over vrijplaats de Vliegtuin. Deze verborgen makersgemeenschap op de Distelweg, op de rand van oud en nieuw Noord, omvat zo’n 40 vrij kunstenaars en ambachtslieden. Het achter de bomen verborgen terrein biedt ruimte aan 25 ateliers, gevuld met nog veel meer maakbedrijven. Samen brengen zij ambacht terug in een snelgroeiende woonwijk.

De kleurrijke vrijplaats opende in 2015 en is sindsdien een bron van creativiteit. Op het eerste gezicht oogt het terrein rommelig maar wie beter kijkt ziet het resultaat van een hoeveelheid kennis en kunde. Er wordt hout bewerkt, gesmeed en gelast, materialen verzameld en herbruikt.

Met deze expositie in PEXPO viert de Vliegtuin-gemeenschap haar zevenjarig bestaan en geven ze een ode aan de onuitputtelijke hoeveelheid expertise, eindeloze mogelijkheden, vreugde, creativiteit en de vel verschillende mensen en meningen die invulling geven aan deze vrijplaats. Tegelijkertijd stellen we de vraag welke plek vrijplaatsen hebben in deze snel verdichtende stad. Is er nog ruimte, experiment, rafelrand en tegencultuur in Amsterdam? Of zijn deze plekken gedoemd te verdwijnen?

 

Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Cultuur
Expositie, Geschikt voor kinderen, Opening, Tentoonstelling, Workshop
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief