vr 22 jul

Dit evenement vindt plaats tussen 30/06/2022 - 31/07/2022

Hele dag, Beautiful Distress House
 

Universum van de Waanzin in Beautiful Distress

 

Een zoektocht naar de zin van de waan

Van 30 juni t/m 31 juli keert theatermaker en beeldend kunstenaar Michael Bloos weer terug naar het Beautiful Distress House en neemt hij ons mee in zijn Universum van de waanzin.

Michaël Bloos creëert het Universum van de Waanzin. Een meerjarig project waarin kunst en de wereld van psychiatrie samenkomen. De voorstellingen Istanbul, bericht van de andere kant en Poetic Licence, de installatie Echo’s van Istanbul, een documentaire, podcast en meerdere Waanzinnige Avonden, vormen samen de zoektocht naar een universeel verhaal dat voortkomt uit een persoonlijke gebeurtenis van Michaël.

Michaël Bloos had in zijn jeugd, naast een moeder, afwisselend drie vaders, waarvan twee bipolair. Nadat één van zijn vaders zijn geest verloor in Istanbul, in een psychose zakte en vermist raakte, ging Michaël daar op zoek naar zijn vader – en uiteindelijk naar zichzelf en de realiteit. Want Michaël wilde nooit worden zoals zijn vaders: hij wilde niet gek worden, de realiteit niet verliezen, hij wilde weten wat echt is en wat niet. Toch, of misschien wel juist daarom, ging hij het theater in, om een omgang te vinden met de werkelijkheid. In 2019 startte hij het Universum van de Waanzin.

Entree is gratis
Bekijk de website van Beautiful Distress voor openingstijden

 

Beeldende kunst, Theater
Tentoonstelling, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief