zo 26 nov

15:00 - 16:00
 

Volkskoor Noord zingt in de Nieuwendammerkerk

 

Volkskoor Noord

Op zondag 26 november van 15.00 tot 16.00 uur gaat het Volkskoor Noord weer los. Dan verzorgt het koor een liederenprogramma variërend van pop, musical en folk tot klassiek in de Nieuwendammerkerk (deur open om 14.30 uur). De kerk is gelegen in Nieuwendam, op het Brede Kerkepad 6. De toegang tot het concert is gratis of met een vrijwillige bijdrage. De Nieuwendammerkerk staat vlakbij bushalte 35 Wervershoofstraat. Pinnen voor consumpties is niet mogelijk, alleen contant betalen.

Voortzetting van de Volksopera

Het Volkskoor is een ‘nalatenschap’ van de alom bewonderde Volksopera in Nieuwendam en Blauwe Zand vorig jaar zomer. Liefst ruim dertig koorleden, mannen en vrouwen, waren zó enthousiast geworden over het zingen in de Volksopera dat ze de koppen bij elkaar staken om een nieuwe Nieuwendammer zangtraditie voort te zetten. Het Volkskoor begon in september 2022 te repeteren onder leiding van Brendan Walsh (de bekende dirigent van het Shantykoor Nieuwendam), later overgenomen door Jet Mineur.

Waar trad het koor eerder op

Met blokken van tien repetities (elke dinsdagavond in de Meerpadkerk) en met meerdere voorstellingen bouwt het koor verder aan zijn muzikale aanbod in Noord. Eerder, in maart dit jaar, heeft het koor een openbare repetitie gehouden in de Meerpadkerk. Ook trad het koor in mei op in de Nieuwendammerkerk bij de Vrijheidsmaaltijd en in dezelfde maand bij de Wielerronde op het Purmerplein. Op 11 juni was het Volkskoor Noord een van de deelnemers aan de Korendag in de Buiksloterkerk.

Doe ook mee!

Het Volkskoor Noord telt ongeveer 32 koorleden verdeeld over bassen, tenoren, alten en sopranen. Vooral de mannenstemmen kunnen nog uitbreiding gebruiken. Wilt u ook zingen? Meld u aan bij Tom Tossijn, mail tttekst@upcmail.nl

 

 

Muziek
Concert, Gratis
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief