di 23 apr

19:00 - 20:30, Tolhuistuin
 

Warme Leesavond met Noorderling Massih Hutak

 

Op dinsdag 23 april organiseert de Culturele Apotheek een nieuwe editie in de reeks Warme Leesavonden in het Leeshuis van de Tolhuistuin. Tijdens de Warme Leesavonden eet het publiek samen een kop soep, maken kennis met een schrijver en lezen samen uit diens werk. De schrijvers die aanschuiven hebben op de een of andere manier een link met Amsterdam Noord. Massih Hutak, rapper en schrijver, is de schrijversgast op 23 april. De soep wordt vanaf 19.00 uur geserveerd en om 19.30 uur begint het gesprek. Deelname is gratis, aanmelding wel verplicht vanwege de beperkte ruimte in het Leeshuis.

Rapper en schrijver Massih Hutak
In 2016 gaf Hutak zijn baan als docent Nederlands en maatschappijleer op om zich volledig te richten op zijn grote liefde: muziek. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste ep, ERROR. Hij schrijft niet alleen liedjes, maar ook verhalen en columns, die worden en werden gepubliceerd in onder andere Het Parool, de Volkskrant en Das Magazin. En hij schreef het boek Jij hebt ons niet ontdekt, wij waren hier altijd al.

Daarnaast zet Massih zich in voor jongeren: hij is verantwoordelijk voor activistische initiatieven zoals de Kantel de macht-stemcampagne, waarmee hij jongeren aanmoedigt te stemmen, en Verdedig Noord, waarmee hij zich inzet tegen de gentrificatie van Amsterdam-Noord. Ook vindt Massih leesbevordering belangrijk en geeft hij rap- en schrijfworkshops.

Reeks Warme Leesavonden
Eens per maand is er een schrijver te gast in het Leeshuis. Onder andere Ianthe Mosselman is te gast, op 25 juni. Voor aanmelding en een volledig overzicht van de reeks: cultureleapotheek.nl/warmeleesavond.

 

Literatuur
Gratis
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief