zo 17 dec

14:00 - 14:45, Podium Buiksloterkerk
 

AYSO speelt De Tovenaarsleerling (1)

 

De ballade van De Tovenaarsleerling werd in 1797 geschreven door niemand minder dan de Duitse schrijver Johann Wolfgang Goethe (1749-1832). Het gaat over een leerling-tovenaar die een lekker bad wil nemen als zijn oude meester een dagje weg is. De jongen kent al een paar toverspreuken, maar is nog lang niet volleerd. Hij is overmoedig en eigenwijs en probeert gewoon wat spreuken. En dan loopt er van alles uit de hand en is er chaos tot de oude tovenaar thuiskomt en de orde herstelt. De Franse componist Paul Dukas (1865-1935) maakte in 1897 voor deze spannende ballade een symfonie.

Het Amsterdam Youth Symphony Orchestra (AYSO) bestaat uit 75 middelbare scholieren die leerling zijn van de Muziekscholen van Amsterdam en Amsterdam-Noord. De musici brengen onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen een mooie show. Gerard Poot vertelt als de oude tovenaar het bekende verhaal, maar net even anders. Hij zoekt namelijk een opvolger als tovenaar en kan bij zijn goocheltrucs hulp van de kinderen in de zaal goed gebruiken.

Het orkest speelt behalve de muziek van Dukas ook andere stukken en kinderen in het publiek kunnen als ze willen een liedje (Het bos van Oeterwale) meezingen. Is het leuk om daar thuis vooraf al even mee te oefenen? Zie: https://youtu.be/_AF5OjE9Niw

Het belooft een echt muzikaal feest te worden voor jong en oud!

 

De voorstelling duurt ca. 45 minuten. De kerk is een half uur voor aanvang open.  Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie en thee en limonade): € 12,50 (Volwassenen), € 7,50 (Vrienden Buiksloterkerk), € 5 (<18 jaar).

 

Muziek
Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief