za 06 apr

15:00 - 16:00, OBA Banne
 

Dat was hier.. in Amsterdam

 

750 jaar Amsterdam
In het kader van de verjaardag van Amsterdam maakte de Geoliede Chaoten een theatervoorstelling. De voorstelling ‘Dat was hier.. in Amsterdam’ is een montagevoorstelling over het leven in Amsterdam. Gespeeld door zes amateurspelers uit Amsterdam Noord. Carolien, Geert, Rosaly, Anastatia, Nina & Nicole.  De  voorstelling is geïnspireerd op herinneringen van Amsterdammers. Hiervoor interviewden de Geoliede Chaoten samen met de spelers verschillende mensen, waaronder de 90+ bewoners van het Twiskehuis. Op basis van deze en vele andere verhalen, van buren, vrienden en eigen ervaringen in Amsterdam creëerden zij in slechts acht repetities een  geweldig theaterstuk met beweging, zang, beeld en verhalen over de stad.

‘Elk mens draagt verhalen bij zich, die in de loop der tijd zijn geromantiseerd, gegroeid of bijna vergeten worden.’ Middels de voorstelling willen ze buurtbewoners bij elkaar brengen en hen uitnodigen om samen verhalen te delen over Amsterdam. In de voorstelling zijn prikkelende beelden te zien en verhalen  te horen over de stad, die mensen doen vertellen. De  muziek laat mensen zingen en denken aan de stad. De voorstelling omvat zowel historische feiten als persoonlijke verhalen, waardoor het publiek samen met de acteurs na de voorstelling  verhalen kunnen gaan delen.

Komt dat zien!

Entree op donatie vanaf 5 euro. Leden met stadspas: gratis. Laat je even weten of je komt door een mailtje te sturen ivm het beperkt aantal plaatsen: datum + aantal buitentheater@gmail.com

 

Theater
Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief