za 01 jun

15:00 - 16:00, Modestraat
 

Dat was hier…in Amsterdam

 

Theatervoorstelling: 
Dat was hier… in Amsterdam
 
Dat was hier…in Amsterdam. Een voorstelling voor en door Amsterdammers In de aanloop naar 750 jaar Amsterdam maakte Geoliede Chaoten met 6 spelers een de voorstelling.Dat was hier…in Amsterdam. Deze speelde zij al eerder in november 2023. 

De voorstelling is een montage over het leven in Amsterdam. Gespeeld door zes amateurspelers uit Amsterdam Noord; Carolien, Geert, Rosaly, Anastatia, Nina & Nicole.  Hiervoor interviewden zij bewoners van het Twiskehuis,
buren, vrienden en andere Amsterdammers die een mooi verhaal hadden.
In slechts 8 repetities creëerden zij een  geweldig theaterstuk met beweging, zang, beeld en verhalen over de stad.   ‘Elk mens draagt verhalen bij zich, die in de loop der tijd zijn geromantiseerd, gegroeid of bijna vergeten worden.’ 

Middels de voorstelling willen ze buurtbewoners bij elkaar brengen en hen uitnodigen om samen verhalen te delen over hun belevenissen in Amsterdam.
In de voorstelling zijn prikkelende beelden te zien en verhalen  te horen over de stad, die mensen doen vertellen. De  muziek laat mensen zingen en denken aan de stad. De voorstelling omvat zowel historische feiten als persoonlijke verhalen, waardoor het publiek samen met de acteurs na de voorstelling  verhalen kunnen gaan delen.
Komt dat zien!

Toegang  Donatie vanaf 5 euro, gratis met Stadspas (met groene stip)/bewoners,

Acteurs/spelers:
Anastasia Vynokurova
Carolien Faaij
Geert Timmerman
Nicole van Damme 
Nina van Veen
Rosaly Santoli

Techniek:
Sam Henselmans

Regie/coach: 
Maaike Lans

 

Theater
Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief