za 30 apr

Dit evenement vindt plaats tussen 10/04/2022 - 30/10/2022

13:00 - 17:00, Atelier André Volten
 

DE JONGE VOLTEN

 

Op zolder van het nog intacte atelier van beeldhouwer André Volten (1925 – 2002) in Amsterdam Noord zijn een aantal jaar geleden 61 schilderijen gevonden uit de periode 1950-1965. Op een enkel werk na zijn de schilderijen en vroege stalen beelden al meer dan zestig jaar niet getoond.  ‘De Jonge Volten’ biedt een overzicht van deze cruciale fase van lyrisch-abstract schilder naar constructivistisch beeldhouwer en laat via schilderij, reliëf en sculptuur zien hoe André Volten zijn eigen universum vormgaf. Een team van de Faculteit Conservation and Restoration of Cultural Heritage, Universiteit van Amsterdam, nam de restauratie op zich om het werk voor deze tentoonstelling geschikt te maken.

Bij de tentoonstelling is een nieuw boek verschenen ‘De jonge André Volten, The splendor of Youth and Error’, welke een uniek en compleet overzicht biedt van deze vroege werken van Volten. Verkrijgbaar bij Atelier Volten en bij de betere boekhandel.

André Volten behoorde tot de voorhoede van de geometrisch-abstracte beeldhouwkunst. Als beeldhouwer was hij een pionier in staal. Zijn beelden zijn onlosmakelijk verbonden met de beleving van onze stedelijke inrichting en de stad Amsterdam. Voltens werk is zowel nationaal als internationaal vertegenwoordigd in vele museale collecties.

OPENING & BOEKPRESENTATIE Zondag 10 april 16.00 uur
Openingstijden Atelier Volten: Zaterdag en zondag 13.00 – 17.00 uur (en vrijdag voor groepen, op aanvraag)
Entrée: €6,- / Stadspas met groene stip gratis

Beeld: Constructie, (ca. 1957), ijzer, 60 x 60 x 50 cm | Foto: Wim de Boer

 

Architectuur, Beeldende kunst, Cultureel erfgoed
Expositie
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief