zo 31 mrt

20:00 - 21:15, Tolhuistuin
 

Helend Ritueel voor Klimaatstrijders

 

Theatermakers Laura van Dolron en Mark Kulsdom stonden tijdens het Warming Up Festival 2023 met de Climate Confession Booth op het plein om mensen een kans te geven te delen wat er in hen leeft aan pijn, frustratie, zorgen en schuldgevoelens als het gaat over het klimaat. Dit smaakte naar meer… meer ruimte om niet alleen naar oplossingen te zoeken maar ook de wanhoop te durven voelen, en de pijn en het soms heel eenzaam zijn, omdat alleen via de pijn soms de hoop kan gloren.

Voorstelling
Tijdens deze nieuwe voorstelling maakt Laura van Dolron ruimte om te voelen wat er verloren is, maar ook te vieren wat er nog is en wat we kunnen doen. Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Samen met het publiek zoekt zij naar wat mooi is en wat beter kan. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn omdat zij gelooft dat er in het ‘echte’ leven al genoeg wordt gedaan alsof.

Van Dolron staat al 20 jaar op het podium om verbanden te leggen tussen het persoonlijke en het politieke, om de wereld te verbeteren door te kijken naar wat er mooi is en wat er beter kan. Nu wil zij ook anderen een stem geven. Kulsdom bracht als jonge dierenrechtenactivist zes maanden door in de gevangenis voor het vrijlaten van nertsen. Eenmaal op vrije voeten werd hij een pionier in de Vega-revolutie met zijn Dutch Weed Burger. Als vrije denker en taoïst is hij op zoek naar wat ons verbindt, in plaats van wat ons van elkaar onderscheidt. Zij ontwikkelden voor Warming Up een nieuwe vorm van collectief theatermaken. Via de ‘verbonden ademhaling’ techniek gaan Van Dolron en Kulsdom met vooraanstaande klimaatstrijders bewust ademen en voorbij de taal en het verhaal. Op basis van deze ademsessie gaan ze de hele dag aan het werk. Ze schrijven speeches, hartekreten, pamfletten en klimaatgedichten die ‘s avonds in een uniek eenmalig optreden samenkomen in een muzikaal reisverslag van een bijzondere dag. Met Van Dolron en Kulsdom als ceremoniemeesters.

Overdag gaan Laura van Dolron en Mark Kulsdom aan de slag met klimaatactivisten. De strijders die moeten oppassen dat het vuur dat hun strijd aanwakkert, hen wel warm houdt maar niet verbrand. Via ademwerk en het schrijven van helende speeches, maken ze ruimte voor dat wat er gevoeld en gezegd wil worden. s’ Avonds beklimmen ze dus samen het podium! Kom jij kijken naar dat meerstemmige persoonlijke pamflet? En wil jij deze unieke nieuwe collectieve vorm van theatermaken meemaken? Haal snel je tickets!

 

Theater
Kleinkunst, Performance, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief