do 20 mei

Dit evenement vindt plaats tussen 07/05/2021 - 27/06/2021

12:00 - 18:00, NDSM-Fuse
 

NDSM EXPO IX RE…..…..Het Circulaire streven

 

We zijn gewend lineair te denken-oorzaak en gevolg- en realiseren ons daarbij niet dat wij en onze objecten onderhevig zijn aan dezelfde wetten van verandering, groei en verval, die in de ons omringende natuur gelden., en deze manier van denken heeft ons en onze leefwereld in problemen gebracht.

Dat betekent efficiëntere productieprocessen zodat er minder grondstoffen nodig zijn. Zoveel mogelijk gebruik maken van duurzame, hernieuwbare, onuitputtelijke en algemeen beschikbare bronnen en nieuwe productiemethodes ontwikkelen, en nieuwe producten circulair ontwerpen.

De manier om de problemen van nu het hoofd te bieden is door onze manier van denken om te buigen tot een circulaire manier van denken: het realiseren dat alles met alles verbonden is in één groot systeem.

Er heeft altijd het idee bestaan dat de kunstenaar de veranderingen in de samenleving als eerste aanvoelt en met zijn kunst een kritische blik geeft, die grenzen verlegt en taboes doorbreekt.

Juist de kunstwereld zou progressief en innovatief kunnen zijn op het gebied van een circulaire economie.
Kunst kan de maatschappelijke problemen visualiseren, verwondering opwekken en de schoonheid en rijkdom om ons heen laten zien.
Kunst kan een belangrijke rol spelen in de overgang naar de duurzame wereld.
Vele kunstenaars van nu gebruiken gerecyclede materialen, zoals bijvoorbeeld afval of ze werken met plantaardige materialen die afbreekbaar zijn. Wat heeft de kunstenaar nog meer te bieden om een voorbeeld te zijn voor de toekomst?

In deze expositie willen we de bijdrage van de kunstenaars in het proces naar een circulaire economie laten zien.

Expositie tot 27 juni 2021

Curator: Ellen Klijzing

Kunstenaars: Aat Dirks, Eef van der Meer, Henk Loorbach, Simone Boon, Helena Kaori Maeda, Rika Majal Duevel, Marc Koolen, Sara Effen, Esther Kin, Nanny Kok, Chris Teerink, Fernanda Gil, Bas Kosters, Ellen Klijzing, Wilbert Verhaak, Femke Moedt, Brett Clouser, Allard Boterenbrood, Rinzo, Monique Jansen, Regina Rorije, Carine Beelen, Helene Min, Hanneke de Munck

 

Beeldende kunst
Expositie
gerelateerd

Nieuwsbrief