zo 06 dec

Dit evenement vindt plaats tussen 20/11/2020 - 06/12/2020

12:00 - 18:00, NDSM FUSE
 

People Powered Movement against Shell / Beweging tegen Shell

 

Beweging Tegen Shell: A century of decolonial contestation

Eind oktober opende de expositie “Beweging tegen Shell” haar deuren in NDSM-Fuse. Deze tentoonstelling is inmiddels verlengd t/m 6 december!

Tegen de achtergrond van diverse rechtszaken die in 2020 tegen Shell worden gevoerd verkent deze expositie de strijd voor rechtvaardigheid die gevoerd werd van Indonesië tot Nigeria, van Curaçao tot Zuid-Afrika, en van Alaska tot Groningen; een strijd dus, die voorafging aan het strijdtoneel in de rechtbank. Middels installaties, audioverhalen, fotografie en relikwieën van het actievoeren nodigt de expo uit om te leren van de mensen die verzet pleegden en opriepen tot dekoloniale klimaatrechtvaardigheid.

Kunstenaars Anna Bissila en Chihiro Geuzebroek zijn de drijvende krachten achter de expositie. Voor het gehele project werken zij samen met Milieudefensie en Aralez. De relikwieën van gevoerde acties die te zien zijn komen van Milieudefensie, Waddenvereniging, Groninger Bodembeweging, Fossil Free Culture, Code Rood, XR, en Je Moeder. De expositie telt voorts meer dan 14, vaak interactieve, kunstwerken.

 

Beeldende kunst
Expositie
gerelateerd

Nieuwsbrief