za 06 aug

Dit evenement vindt plaats tussen 24/03/2022 - 18/08/2022

Hele dag, NDSM FUSE
 

Zielsverwanten

 

In de expositie ZIELSVERWANTEN stellen de beeldhouwers Sanne van Tongeren en Renée Marcus Janssen hun portretten voor aan de kijker en aan elkaar.

De kunstenaars hebben veel gemeen. Beiden zijn opgeleid aan een Italiaanse academie, gebruiken dezelfde materialen en werken naar de natuur. In hun modellen zit het onderscheid. Renée portretteert het dier, Sanne de mens.

Ter voorbereiding op de expositie zijn Renée en Sanne met elkaar in gesprek gegaan over het verschil tussen het werken met mens en met dier. In het onderzoeken van wat hen onderscheidt, vonden zij wat hen bindt: een verwantschap met wie zij boetseren, die bovendien groeit tijdens het kijken. Wellicht zal de bezoeker in het kijken deze verwantschap ook ervaren.

In het kader van hun zoektocht legt Sanne de ontmoetingen met collega Renée ook vast in een portret. Een video van de totstandkoming daarvan zal tijdens de expositie getoond worden in het Welcome Centre van de NDSM loods.

De expositie is te zien in de WUNDERKAMMER, onderaan de trap naar NDSM Fuse tijdens de openingstijden van de loods en is gratis toegankelijk.

 

 

Beeldende kunst
Expositie
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief