za 08 apr - zo 04 jun

10:00 - 18:00, STRAAT
 

Tentoonstelling Indigenous Americans: Post Colonial Expressions

 

STRAAT Museum en STRAAT presenteren met gepaste trots de tentoonstelling: Indigenous Americans: Post Colonial Expressions. Deze tentoonstelling richt zich op vier hedendaagse kunstenaars met een Inheemse Amerikaanse-achtergrond: Jaque Fragua, Danielle SeeWalker, Kaplan Bunce & Anthony Garcia Sr.
Als onderdeel van de voortdurende missie om het publiek kennis te laten maken met de diversiteit van street art en graffiti cultuur wereldwijd, toont en viert deze tentoonstelling een onderbelichte subcultuur. Indigenous Americans: Post Colonial Expressions spreekt over de eenheid die een diverse cultuur belichaamt, en over de diepgewortelde geschiedenis van inheemse makers en hun voortdurende relatie met schilderkunst in de openbare ruimte.
In de woorden van deelnemende kunstenaar Kaplan Bunce: “Het hedendaagse Urban Art-landschap vind ik lijken op een mix van cultuurrijke uitwisselingen van internationaal kunstgebruik. Ik zie eenheid in de gemeenschap en heb gemerkt dat ik, door voortdurend mijn inheemsheid in deze ruimtes toe te passen, een pad voortzet dat is gecreëerd door degenen die al eeuwenlang markeringen op muren maken.”

 

Beeldende kunst
Tentoonstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief